OBS! Ligger kursen inte öppen för anmälan för tillfället, så erbjuds kursen inte just nu. Man kan inte anmäla sig per mail eller på annat sätt reservera plats på framtida kurstillfällen.

Håll koll hos Studiefrämjandet (länk under rubriken Anmälan), vår Facebooksida eller här på hemsidan under Nyheter för att få information om kommande kurser.

Nosework nybörjare

Nose Work är en aktivitet och sport där hundarna får lära sig att använda sitt fantastiska luktsinne för att urskilja och hitta specifika dofter. Sporten är en superrolig aktivering som låter din hund bränna mycket fysisk och mental energi.

I denna kurs kommer vi rikta in oss på inomhus- och behållarsök, vi kommer att prata om hundens språk och hur vi läser av dem på bästa sätt. Dessutom kommer vi att prata om belönings metoder och hur man skapar en fin samvaro med sin hund. Vi kommer att varva mellan teori och praktik

 

Nosework fortsättning

Nose Work är en aktivitet och sport där hundarna får lära sig att använda sitt fantastiska luktsinne för att urskilja och hitta specifika dofter. Sporten är en superrolig aktivering som låter din hund bränna mycket fysisk och mental energi.

Denna kurs passar dig som har tävlingsplaner.

I denna kurs kommer vi rikta in oss på tävlingsteknik, tävlingspsykologi och hur vi tränar inför tävling. Vi kommer att fortsätta prata om hundens språk och hur vi läser av dem på bästa sätt. Dessutom kommer vi att prata om belöningsmetoder och hur man skapar en fin samvaro med sin hund. Vi kommer att varva mellan teori och praktik.

 

 

Anmälan

Hos Studiefrämjandet hittar du numera alla våra aktuella kurser, samt möjlighet att anmäla sig:

Våra kurser hos Studiefrämjandet→

Observera att det ENDAST är kurser som ligger ute hos Studiefrämjandet som är öppna för anmälan; ligger kursen inte ute där så erbjuds den inte just nu.

Vi annonserar löpande om nya kurser där, på Facebook samt här på hemsidan i Nyhetsflödet, så håll utkik!

För allas trevnad

Hänsyn

Ha din hund under uppsikt och låt den inte gå fram till något ekipage utan att du frågar om lov först.

 

Stugan

Våra hundar får följa med in i stugan, men vi städar så klart upp efter dem om det behövs. Vi plockar undan efter oss, diskar och kastar skräp i papperskorgen när vi fikat klart, detta gäller också självklart utomhus.

 

Möten/sammanträden

Om möte eller kurs pågår i stugan , respektera det och undvik att använda stugan under kurs eller mötestiden.

 

Rastning av hundar

Inga hundar får rastats på planerna, rastning sker vid rastslingorna eller på vägen in till klubben. Glöm inte att plocka upp efter din hund och kasta påsen i soptunnan. 

 

Löptikar

Löptikar är välkomna att träna på Lilla planen/Agilityplanen. En vecka före tävling är det ej tillåtet att beträda planen med sin löptik.

För att ta dig dit med din löpande tik så följer du rastslingan (följ de blå snitslarna).

 

Träning med klubbens material

Vid träning med klubbens material, se till att du plockar in apportbockar, rutan m m i ladan efter du tränat klart. Lydnadshindret ska plockas ihop när du tränat klart, inga plankor får ligga kvar i gräset. En Agilitybana står uppe i en vecka under sommaren. De övriga hinder som plockas fram ställs tillbaka.

 

Rökare hänvisas till avsedd plats vid klubbens rökruta

Rökruta

 


Tänk på: Anläggningen är till för medlemmar i klubben. Du är dock givetvis välkommen att träna hos oss om du kommer från en annan brukshundklubb!

Ta gärna en titt i kalendern eller ta kontakt med oss innan för att kolla vilka dagar det inte är fullt med kurser och annat vid anläggningen.

 

Hedemora – Säters Brukshundklubb tar tillsammans avstånd till våld mot hundar i alla situationer. Du får aldrig slå eller medvetet skada sin hund fysiskt eller psykiskt. Vi tar också avstånd från all träningsredskap som tex stackel och el halsband som har till syfte att skada eller straffa hunden. Sådana redskap är förbjudna enligt svensk lag