OBS! Ligger kursen inte öppen för anmälan för tillfället, så erbjuds kursen inte just nu. Man kan inte anmäla sig per mail eller på annat sätt reservera plats på framtida kurstillfällen.

Håll koll hos Studiefrämjandet (länk under rubriken Anmälan), vår Facebooksida eller här på hemsidan under Nyheter för att få information om kommande kurser.

Bruksprov

I ett bruksprov testas lydnad och hundens färdigheter inom någon av grenarna sök, spår, rapport, patrull och skydd. Varje år arrangerar Svenska Brukshundklubben tusentals bruksprov runt om i landet.

Det finns flera olika varianter av bruksprov, men i samtliga ingår ett lydnadsmoment och ett fältprov. Lydnadsprogrammet är obligatoriskt och ska genomföras av alla ekipage.

Det finns fyra olika klasser där lägsta nivån är appellklass och den högst är elitklass.

Källa: SKK

tadeusz-lakota-LUNqk8qth2A-unsplash2

 


Bruksprov - Appellklass våren 2022

Appellklass är den första klassen inom bruksproverna.

Vi kommer att jobba med lydnaden; linförighet, framförgående, läggande under gång, inkallning, hopp över hinder samt budföring och spår. Vi kommer att gå igenom de allmänna reglerna för tävlande i SBK, och reglerna för själva appellklassen. Du kommer att får tips och råd om hur du och din hund ska lyckas på kommande tävlingar.

Vi kommer att träffas 10 gånger. Räkna med att du kommer att behöva träna mycket utanför kurstillfällena för att uppnå ett gott resultat. Tanken är att du ska komma ut på tävling i höst eller våren 2023.

Kursledare är Ninni Ollén, som har många års erfarenhet av att träna och tävla inom hundsporterna. För mer info, 070-66 89 133.

Första träffen 21/4 är en upptaktsträff.

 

Först till kvarn…. förtur har de som vill tävla för Hedemora-Säter BK!

Bra att veta

Anmälan/betalning:
Anmälan sker endast på Studiefrämjandets hemsida. Kallelsen samt faktura för kursen mailas ut före kursen startar.

Betalning av kursavgift görs direkt till Studiefrämjandet via faktura.

 

Avanmälan:
I samband med att kallelse/faktura går ut har du rätt att avanmäla dig, OBSERVERA att detta måste göras via Studiefrämjandet, men tänk på att avanmäla dig i tid.

Vi har ofta reserver på våra kurser och kan inte du gå finns det oftast någon annan som gärna tar din plats.

 

Övrigt/medlemskap Hedemora-Säter BK:
Alla hundar som deltar i någon form av kurs måste vara id-märkta och ha vaccinationsintyg och föraren måste vara medlem i Hedemora-Säter Brukshundklubb.

Medlemsavgiften ska vara inbetald senast före kursstart.

Medlemskapet omfattar 1 år från det datum man tecknar det. Under året har man tillgång till klubbens alla planer, all verksamhet som klubben erbjuder m.m

Läs mer om medlemskapet här.

 

Välkommen till Hedemora-Säter BK!

Anmälan

Hos Studiefrämjandet hittar du numera alla våra aktuella kurser, samt möjlighet att anmäla sig:

Våra kurser hos Studiefrämjandet→

Observera att det ENDAST är kurser som ligger ute hos Studiefrämjandet som är öppna för anmälan; ligger kursen inte ute där så erbjuds den inte just nu.

Vi annonserar löpande om nya kurser där, på Facebook samt här på hemsidan i Nyhetsflödet, så håll utkik!

För allas trevnad

Hänsyn

Ha din hund under uppsikt och låt den inte gå fram till något ekipage utan att du frågar om lov först.

 

Stugan

Våra hundar får följa med in i stugan, men vi städar så klart upp efter dem om det behövs. Vi plockar undan efter oss, diskar och kastar skräp i papperskorgen när vi fikat klart, detta gäller också självklart utomhus.

 

Möten/sammanträden

Om möte eller kurs pågår i stugan , respektera det och undvik att använda stugan under kurs eller mötestiden.

 

Rastning av hundar

Inga hundar får rastats på planerna, rastning sker vid rastslingorna eller på vägen in till klubben. Glöm inte att plocka upp efter din hund och kasta påsen i soptunnan. 

 

Löptikar

Löptikar är välkomna att träna på Lilla planen/Agilityplanen. En vecka före tävling är det ej tillåtet att beträda planen med sin löptik.

För att ta dig dit med din löpande tik så följer du rastslingan (följ de blå snitslarna).

 

Träning med klubbens material

Vid träning med klubbens material, se till att du plockar in apportbockar, rutan m m i ladan efter du tränat klart. Lydnadshindret ska plockas ihop när du tränat klart, inga plankor får ligga kvar i gräset. En Agilitybana står uppe i en vecka under sommaren. De övriga hinder som plockas fram ställs tillbaka.

 

Rökare hänvisas till avsedd plats vid klubbens rökruta

Rökruta

 


Tänk på: Anläggningen är till för medlemmar i klubben. Du är dock givetvis välkommen att träna hos oss om du kommer från en annan brukshundklubb!

Ta gärna en titt i kalendern eller ta kontakt med oss innan för att kolla vilka dagar det inte är fullt med kurser och annat vid anläggningen.

 

Hedemora – Säters Brukshundklubb tar tillsammans avstånd till våld mot hundar i alla situationer. Du får aldrig slå eller medvetet skada sin hund fysiskt eller psykiskt. Vi tar också avstånd från all träningsredskap som tex stackel och el halsband som har till syfte att skada eller straffa hunden. Sådana redskap är förbjudna enligt svensk lag