Trulle (Winkis Elton)

Trulle
Winkis Elton
2001-2014

Trulle-7

Underbaraste trollet flyttade in i vår familj vid midsommar 2001. Ingen av oss hade några direkta erfarenheter av rasen borderterrier, men nu är vi fast. Den allra underbaraste sorten av lagom liten hund med lejonhjärta man kan tänka sig!

Trulle-5

Vår vandring tillsammans var inte utan ojämnheter för vårt lilla troll visade sig ha blåsljud på hjärtat och dessutom var han drabbad av Cecs - canine epileptoid cramping syndrome. Men bortsett från det var han en frisk och pigg hund – älskad av alla.

Vi gick valpkurs i Skoga, fortsatte med allmänlydnad och tränade sedan tävlingslydnad med Kicki. Men matten Pia var inte av rätta virket så några tävlingar blev det aldrig. Inte Trulles fel alls!

Det bästa som fanns var när vi la blodspår, avslutat med en rådjursklöv. När vi plockade fram selen och spårlinan skrek Trulle som om vi stuckit kniven i honom. Som den jakthund han var gillade han även gäddjakten på vintrarna och bar stolt hem stora flerkilosgäddor över sjön.

Trulle-4

Vi fick ha bästa trollet hos oss i drygt 13 underbara år. Några veckor fick vi ha Trulle och nytillskottet Alvin tillsammans, sedan var vi tvungna att låta vår älskade Trullander somna in efter att ha kämpat med Cushing's några månader.

Trulle-6

Vi glömmer dig aldrig Trulle 

Pia

Copyright: silverjohn/123RF Stock Photo

"Jag var en vandrare,
gick i sol gick i regn.
Ibland jag stannade,
vid en flod på en äng."