Allmänlydnad

Kursen lämpar sig för Dig som vill ha harmoni och ett gott samspel mellan dig och din hund i vardagen. Kursen kommer att innehålla övningar och teoretiska bitar som alla hundägare har nytta av, oavsett om du är tävlingsinriktad eller har sällskapshund, oavsett ras och ålder.

För att delta på kursen behöver du inte ha några förkunskaper.

Hunden behöver dock ha fyllt 10 månader vid kursstart, samt ha alla vaccinationsintyg i ordning.

Lydnadsträning

Våren 2022

Kursen kommer att hållas av Elin Henningsson, som är under utbildning.

Kursens pris: 1000:- (+ev. medlemsavgift till Hedemora-Säters brukshundsklubb) och är på 6 tillfällen mellan klockan 18-20:

Måndag 2/5
Torsdag 5/5
Onsdag 11/5
Fredag 13/5
Onsdag 18/5
Onsdag 25/5

Allmänlydnadskurs 6 tillfällen á 2 timmar, preliminär plan

OBS att ändringar kan förekomma, beroende på gruppens sammansättning av hundar eller andra omständigheter!

Måndag 2/5 Information + lek och avstämning.
Torsdag 5/5 Information och frågor. Kontakt / följsamhet
Onsdag 11/5 Bilträning, impulskontroll/hindra. Inkallning.
Fredag 13/5 Gå fint. Hantering och aktiveringsövningar.
Onsdag 18/5 Repetition. Hemma-problem.
Onsdag 25/5 Avslutning. Lek, fika och utvärdering.

Måndag 2/5:
30 Minuter information, regler, förväntningar och kursplan.
10 minuters rastning.
20 minuter genomgång av lek, olika leksaker och aktivering.
25 minuter praktisk lek.
10 minuters fika och rastning.
25 minuters praktisk lek, genomgång av nästa tillfälle.

Torsdag 5/5:
30 minuters samling i stugan. Plan för dagen. Hundens kroppsspråk. Frågor.
15 Minuters rastning.
15 minuters genomgång på planen. Kontaktövningar.
25 minuters praktisk träning kontakt.
10 minuters rast.
25 Minuters praktisk träning och genomgång av hemläxa.
Hemläxa: Kontaktövningar + bilträning inkallning.

Onsdag 11/5:
Gemensam samling vid bilarna.
30 Minuters bilträning. Vänta/impulskontroll.
15 Minuters repetition och genomgång av läxan.
15 Minuters fika och rastning.
15 Minuters genomgång av inkallning.
25 Minuters praktisk inkallningsträning.
20 Minuter impulskontroll + hemläxa.
Hemläxa: Impulskontroll.

Fredag 13/5:
30 minuters samling i stugan. Genomgång av hantering, krav och aktivitetsövningar.
10 Minuters rastning och hämta hund.
20 minuters hantering (de andra tränar aktiveringsövning).
15 minuters rastning och fika
45 minuters praktisk träning gå fint + läxa.
Läxa: Fundera ut hemmaproblem och situationer.

Onsdag 18/5
30 Minuters samling med hund på planen. Genomgång av nosaktivitet. Spår och uppletande.
30 Minuters praktiska nosövningar.
20 Minuters fika.
40 Genomgång av Hemma-problem. Genomgång av ”Bra att kunna”- övningar.
Läxa: ”bra att kunna” övningar, något nytt trix.

Onsdag 25/5
30 minuters genomgång av läxan.
30 minuters hemma-problem, genomgång med Fika.
30 Minuters repetition och hinderbana.
30 utvärdering av kurs.

Anmälan/betalning:
Anmälan sker endast på Studiefrämjandets hemsida. Kallelsen samt faktura för kursen mailas ut före kursen startar.

Betalning av kursavgift görs direkt till Studiefrämjandet via faktura.

Avanmälan:
I samband med att kallelse/faktura går ut har du rätt att avanmäla dig, OBSERVERA att detta måste göras via Studiefrämjandet, men tänk på att avanmäla dig i tid.

Vi har ofta reserver på våra kurser och kan inte du gå finns det oftast någon annan som gärna tar din plats.

Övrigt/medlemskap Hedemora-Säter BK:
Alla hundar som deltar i någon form av kurs måste vara id-märkta och ha vaccinationsintyg och föraren måste vara medlem i Hedemora-Säter Brukshundklubb.

Medlemsavgiften ska vara inbetald senast före kursstart.

Medlemskapet omfattar 1 år från det datum man tecknar det. Under året har man tillgång till klubbens alla planer, all verksamhet som klubben erbjuder m.m

Läs mer om medlemskapet här.

Välkommen till Hedemora-Säter BK!

Hos Studiefrämjandet hittar du numera alla våra aktuella kurser, samt möjlighet att anmäla sig:

Våra kurser hos Studiefrämjandet→

För allas trevnad

Hänsyn

Ha din hund under uppsikt och låt den inte gå fram till något ekipage utan att du frågar om lov först.

Stugan

Våra hundar får följa med in i stugan, men vi städar så klart upp efter dem om det behövs. Vi plockar undan efter oss, diskar och kastar skräp i papperskorgen när vi fikat klart, detta gäller också självklart utomhus.

Möten/sammanträden

Om möte eller kurs pågår i stugan , respektera det och undvik att använda stugan under kurs eller mötestiden.

Rastning av hundar

Inga hundar får rastats på planerna, rastning sker vid rastslingorna eller på vägen in till klubben. Glöm inte att plocka upp efter din hund och kasta påsen i soptunnan.

Löptikar

Löptikar är välkomna att träna på Lilla planen/Agilityplanen. En vecka före tävling är det ej tillåtet att beträda planen med sin löptik.

För att ta dig dit med din löpande tik så följer du rastslingan (följ de blå snitslarna).

Träning med klubbens material

Vid träning med klubbens material, se till att du plockar in apportbockar, rutan m m i ladan efter du tränat klart. Lydnadshindret ska plockas ihop när du tränat klart, inga plankor får ligga kvar i gräset. En Agilitybana står uppe i en vecka under sommaren. De övriga hinder som plockas fram ställs tillbaka.

Rökare hänvisas till avsedd plats vid klubbens rökruta

Rökruta

Tänk på: Anläggningen är till för medlemmar i klubben. Du är dock givetvis välkommen att träna hos oss om du kommer från en annan brukshundklubb!

Ta gärna en titt i kalendern eller ta kontakt med oss innan för att kolla vilka dagar det inte är fullt med kurser och annat vid anläggningen.

Hedemora – Säters Brukshundklubb tar tillsammans avstånd till våld mot hundar i alla situationer. Du får aldrig slå eller medvetet skada sin hund fysiskt eller psykiskt. Vi tar också avstånd från all träningsredskap som tex stackel och el halsband som har till syfte att skada eller straffa hunden. Sådana redskap är förbjudna enligt svensk lag