Johanna Bergeå och Hanks resa till Norge 2012

Sveriges talangtrupp på landskamp!

Resan började kl 07 på fredag morgon, fyra människor och fem hundar. En smidig resa ända fram till sista lilla biten i Arendal där vi krånglade runt lite grann. När vi tillslut kom fram 11 h senare var vi en timme sena. Norges vägar håller helt klart inte samma höga klass som Sveriges. Men hur som helst var vi framme. Nu började det!

Vi hade samling med laget, fick info och pratade hur lite om hur var och en ville ha det på tävlingsdagen. Därefter var det middag och information från den Norska lagledaren.

När samlingen var klar bestämde sig de flesta för att köra ett sista pass med sina hundar. Härligt kul att se så många kompetenta förare träna med sina jätteduktiga hundar.

På Lördag morgon var vi uppe med tuppen för frukost innan vi rastade av hundarna och pratade ihop oss lite. Kl 09 började allvaret. Tävlingen var upplagt som en stor tävling, två ringar där momenten inte kom i vanlig ordning. Det började med platsliggning och sitt i grupp för klass III och elit. Efter lunch körde klass II där jag och Hank ingick.

Alla fick tänka lag och lägga den individuella insatsen lite åt sidan. Varje halv poäng är viktig!

Några missar men alla svenskar gjorde samtliga kanonbra insatser, många mycket höga lägstanivåer.. tänka sig när allt stämmer!

Efter tävlingen fick vi fri träning på tävlingsplanen som var en stor och fin konstgräsplan.

På kvällen fick vi lyssna på föreläsning av en Norsk domare som dömt mycket internationellt. Han gav oss en inblick från en domares perspektiv, bedömning och uppförande på planen. Därefter var det lekar ihop med norrmännen. Det var pilkastning, ruta och dirigeringsapportering. Två stycken, en med förbundna ögon där den ena skulle leda den blide till rutan/apporten. Jättekul och många skratt blev det!

Norger1
Julia blir riktad mot konen i dirigeringsapporteringen!

Norger2
Jag blir blind inför dirigeringsapporteringen.

När leken tog slut var det dags för prisutdelning!

Norge vann landskampen denna gång, Stort Grattis till dem!! Så nu står det 1-1 mellan länderna till nästa gång det är dags!

Individuellt gick segern till Karin & Qlura, Sverige! Det var höga poäng och god marginal till tvåan.

Trötta och nöjda efter en psykiskt påfrestande men väldigt, väldigt rolig dag slocknade vi innan huvudet landat på kudden.

På Söndagen var vi uppdelade i grupper, svenskar och norrmän blandade för en heldag med träning. Intressant och lärorikt att få träna ihop. Se, lära och lyssna på hur dom gör och tänker. Norrmännen är väldigt öppna och trevliga, dom delar öppenhjärtigt med sig av tankar och träningstips. En grym dag!

Vid halv fyra tiden var det dags att bege sig hem mot Sverige igen. En lång resa som tidsmässigt blev ännu längre pga. trafikolycka och felkörningar. Men hem kom vi! Vid fyratiden på natten rullade vi in i Hedemora. Jag tackar mitt roliga resesällskap för en helgalen resa!

Min egen och Hank insats kan man sammanfatta med ung hund och oerfaren matte. Vi hade många bra delar och är på gång men många andra. Han är underbar min fina hund, jag ser fram emot att få utvecklas ihop men honom! Att tävla i en så pass annorlunda miljö är något helt annat än en tyst träning hemma på gården eller en tävling på Bk. Verkligen superbra att få möjligheten att testa och känna på!

Hade jag inte sökt till Talangtruppen hade jag aldrig fått testa på detta. En fantastiskt möjlighet, så känner ni att ni vill satsa och utvecklas, sök!

Norger3Hank och resesällskapet Qit!

Norger4
En del av publiken.

Norger5
Marika & Speja, Jag & Hank inför platsliggning.

Jättestort TACK till Hedemora/Säter BK för sponsring och stöd!!

Författare - fotograf

Text: Johanna Bergeå